0341 - 26 08 00
info@delicio.nl
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
YouTube
logo
  • home
  • Kookstudio
    • Koken met groepen
    • Training & teambuilding
    • Kookworkshops open inschrijving
    • Foto’s
    • Video’s
  • Catering
    • Cateringbrochure
    • Huurmaterialen
    • Feestelijke locaties & strandfeest
    • Foto’s
  • Prijzen
    • Prijzen Kookworkshop
    • Prijzen Catering
  • Societa
  • Webshop
  • Nieuws
  • Contact

Koken met groepen

Kookworkshop voor groepen. Wil je met je eigen besloten gezelschap –  zakelijk of privé –  komen koken ? Op een datum en tijd naar keuze, met een menu naar keuze, met een kookworkshop arrangement dat precies aansluit bij je wensen ? Klik dan hiernaast op de kookstudio brochure voor alle informatie. Je vindt hier kookworkshops met onder andere bedrijfs- en familie uitjes, vrijgezellen feestjes, teambuilding en dagarrangementen.

Delicio is sinds 1997 één van de toonaangevende kookstudio’s van Nederland. Wij hebben een geheel eigen stijl maar gaan ook elk jaar weer met onze tijd mee. Kijk hier voor recencies van enthousiaste bezoekers na hun bezoek aan een kookworkshop bij Delicio.

Ben je thuiskok of topkok, iedereen voelt zich thuis rondom het fornuis en de eettafel van Delicio. Van 1 tot 50 personen kun je bij Delicio terecht. Onze kookstudio is professioneel ingericht, onder andere met Boretti apparatuur. En we werken met professionele materialen w.o. hoogwaardige koksmessen. (zie ook www.koksmessen.org) We werken met verse top ingrediënten en je wordt begeleid met een mix van fun, deskundigheid en humor. Van de bereide gerechten geniet je samen aan tafel in het gezellige restaurant met bar. De sfeer bij Delicio is informeel en gastvrij. Klik hier voor een sfeerimpressie.

Rondom onze kookworkshops organiseren we verder tal van arrangementen. Zoals natuurprogramma’s, inkopen bij de boer, teambuilding, kookcompetitie en tal van proeverijen.

Een kookworkshop bij Delicio is ideaal als u een activiteit zoekt in Nunspeet, op de Veluwe, in de buurt van Harderwijk, Apeldoorn, Epe, Zwolle, Zeewolde, Nijkerk, Amersfoort, Randmeren, Dronten en Flevoland.

Wat gaan we koken? Bekijk onze thema's
Bekijk ook onze speciale arrangementen

Ook goed om te weten: een kookworkshop bij Delicio kan worden afgestemd op uw wensen. In goed overleg kan het arrangement qua aanvangstijd en eindtijd, tijdsduur, menu, dieet wensen, doel van de kookworkshop, menu en kooktechnieken op maat worden gemaakt. Het is onze passie om samen met onze bezoekers nieuwe smaken en onvermoede talenten te ontdekken.

Het seizoen regeert! Onderstaande menu’s voor groepen, bewegen mee met de seizoenen. Kom dan ook regelmatig even op deze pagina kijken. Je maakt altijd het menu dat past bij het moment dat je komt koken en op basis van beschikbaarheid van topkwaliteit verse ingrediënten. Dus wijzigingen voorbehouden.

Direct contact?

Bel 0341-260800 of mail naar info@delicio.nl

Of ga naar het contactformulier

Kookworkshop met keuze uit 8 thema’s, zelf de starttijd kiezen, tijdsduur 4,5 uur.

12-16 personen
€ 52,50p.p.
  • excl. consumpties
17-21 personen
€ 49,50p.p.
  • excl. consumpties
22 personen & meer
€ 47,50p.p.
  • excl. consumpties

All-in arrangement mogelijk v.a. € 47,50 p.p. Zie ook onze superdeal v.a. € 54,50 p.p. all-in.
Onderaan de pagina treft u nog een 3-tal speciale arrangementen aan.

Co-creatief koken

Eigenlijk het leukste wat er is: koken vanuit je hart, ziel en zaligheid, niet vanuit een boekje. Maar ook een beetje spannend…zou het wel lukken, wordt het lekker? Nou ja, ‘no guts, no glory’ zullen we maar zeggen. Je doet het samen met je team in co-creatief culinair proces. Onze kookboeken plank is stand-by, je kunt het internet op met je smart device voor hulplijnen. En dan is er altijd nog de kookdocent die de ondergrens bewaakt en je coacht naar jouw eigen culinaire top.

Seizoenssalade: met diverse groene salades en tal van ingredienten uit het seizoen componeer je zelf een heerlijke salade met spannende dressing.
***
Pasta-pasta-pasta! Het recept voor verse pasta ligt voor je klaar. Maar de saus komt uit je eigen culinaire verbeelding. UIteraard liggen de smakelijke puzzelstukjes voor je klaar. Aan jou om de meesterkok in jezelf te ontdekken.
***
Als dessert een extra uitdaging: één basis ingrediënt met voor jou de opdracht om daar drie ‘dolce’ variaties mee te bedenken. 

Festival & beach food.

In deze workshop inspireren we je met hippe streetfood gerechten die je kent van festival en strandtenten. Je combineert top ingrediënten en geweldige smaken tot je eigen creatie. Ook maak je nog een super lekkere fruit smoothie voor het echte festival & beach food gevoel.

Summer spring rolls: Vietnamese rijstpapier rolletjes gevuld met groenten en jouw keuze uit o.a. kip, scampi, groenten en diverse dressings.
Salad shaker: eerst maak je een geweldige dressing. Dan stel je zelf je ultieme groene salade samen. En samen shake je dat tot een top gerecht.
Bruschetta: krokant getoast knoflookbrood met verse salsa van cherry tomaatjes.
***
The best burger in town! Je maakt je eigen hamburger van biologisch IJsselvallei rundvlees. En daar bouw je eigen broodje mee op. Je kunt kiezen uit o.a. ijsbergsla, rucola, pesto, Turkse peper, augurk, ketchup, mosterd, mayonaise, ui, rode ui, tomaat, komkommer, avocado, cheddar
en diverse andere seizoenproducten.

Verse frites! Maar dan echt vers. En omdat we gezond willen eten, bakken we ze in de oven, met rozemarijn, olijfolie en zeezout. Je maakt er zelf een heerlijke dipsaus bij.
***
Geen dessert, maar wel een Barista moment! Kies uit ristretto, espresso, café lungo,  espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato of één van onze biologische thee soorten. Daarbij serveren we cookies, noga en cantucini.

Koken met de Thermomix.

De Thermomix keukenmachine bestaat al jaren, maar in Nederland vooral bekend bij de professionele koks. In onze buurlanden en ook veel Engelstalige landen is deze alleskunner echter een vaste waarde op het aanrecht. Het bespaart tijd, ruimte en geld. En je beschikt over een ingebouwd digitaal kookboek met duizenden recepten. Van tapenade tot ijs, van brood bakken tot sabayon, van tomatensaus tot stoofvlees: het lukt allemaal met de Thermomix. (klik hier voor een recensie en video)

Wat gaan we onder andere maken?

Focaccia met cherrytomaat, olijven, mozzarella en tapenade.
Pompoensoep.
***
Verse pasta met gestoomde zalmfilet of gevulde scharrelhoenfilet.
Daarbij diverse seizoensgroenten.
***
Mini ‘croque-en-bouche’ met slagroomsoesjes, caramel en chocolade.

Na het diner, een heerlijk Barista moment! Kies uit ristretto, espresso, café lungo,  espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato of één van onze biologische thee soorten. Daarbij serveren we cantucini & mocca boontjes.

La Cuisine Française

Franse uiensoep met ‘Pissaladière’.
***
Coq au vin, het befaamde gerecht van in rode wijn gestoofd scharrelkip.
Geglaceerde seizoensgroenten.
Pommes Mousseline, romige aardappelpuree.
Gemengde groene salade met vinaigrette
***
Meringue met bosvruchten coulis á la Chantilly.

Ook in de keuken is retro weer in. Gelukkig ! Op welk moment heeft de culinaire media bepaalt dat bovenstaande gerechten niet meer modieus zouden zijn ? Lekker eten is altijd in. In de traditie van de jaren ’70 maken we een heerlijk menu met ouderwetse toppers.

De Toscaanse keuken

Bruschetta’s met tapenade van gebakken courgette.
Risotto met gepofte cherrytomaatjes.

***
Met rozemarijn en knoflook gemarineerde mixed grill ‘al spiedo’.
Aïoli.
Stoompakketje met seizoensgroenten.
***
Chocolade-hazelnoottaart.

De Toscaanse keuken: de inspiratiebron voor ons bedrijf en vast onderdeel van onze kookagenda. Verse seizoensprodukten, huiselijke gerechten en kleurrijke presentatie vormen de pijlers van deze culinaire streek. Het menu is een mooie afspiegeling van de pure Toscaanse keuken, gebruik makende van goede ingrediënten en veel verse kruiden.

Klassiek Italiaans

Carpaccio van biologisch rundvlees met truffeldressing en rucola.
***
Piccata alla Milanese: met Parmezaanse kaas gepaneerde kalfsschnitzel.
Verse pasta met pommodori saus.
Caponata: filodeeg gevuld met groenten.
***
Tiramisu naar klassiek recept.

Italië is een lappendeken van diverse culinaire invloeden. Robuuste schotels uit het Noorden, verfijnde smaken uit Midden-Italië en uitgesproken gerecht- en uit het warme zuiden. Met echte carpaccio, verse pasta, mals kalfsvlees en tongstrelende tiramisu komen deze drie windstreken goed tot hun recht.

De Oosterse keuken

Soto ajam: kruidige maaltijdsoep met kip, groenten, verse specerijen en ei.
***
Nasi rames mini rijstafel:
Nasi goreng met verse boemboe. Thaise roerbak garnalen.
Chinees rundvlees ‘Sechuan style’.
Gebakken groenten met tempeh. Zoet pikante komkommer salade.
***
Ananas met rietsuiker uit de oven, geserveerd met kokos ijs.

De Oosterse keuken mag niet ontbreken op ons menu. De spannende mix van zoet, zuur, bitter en zout met een randje pittig en vleugje umami. Verse specerijen, uitgesproken smaken en gevarieerde structuren: we zijn gek op Asian Cusuine. En, uiteraard, we gaan voor authentiek. Geen aan Westerse smaak aangepaste gerechten, maar smaakbommetjes zoals je die ook in Indonesië, Thailand en China kunt proeven.

Slow food ‘Puur en Eerlijk’

Salade van parelgort met gebakken paddenstoelen melange en carpaccio van chioggia biet.
***
Sucade van kalfsvlees (lente/zomer) of hert (herfst/winter) met een saus van donker bier en kersen.
Geserveerd met rozetten van aardappelpuree, rode kool en gemengde groene salade met appelstroopdressing.
***
Chocolade bisquit cake met vanille-mint room.

Delicio’s eigenaar Michiel Waterman is lid van Slow Food Nederland & van Veel Luwe. Twee organisaties die zich sterk maken voor duurzame seizoensproducten, waar mogelijk lokaal verkregen en altijd authentiek bereid. Eigenlijk niets bijzonders, want dat is precies hoe het werkt bij Delicio. Dit menu is een heerlijke mix van mooie ingrediënten en Veluwse inspiratie.

TAPAS 2020!

Paëlla del terra y mar. (met kip & gamba’s)
***
Ensalada Andaluza de tomate, atún y pimientos.
(Andalusische salade)
Banderilla di Miguel. (Spies met manchego kaas, gebakken chorizo en sherry uitje)
Migas amb tomàquet y aceitunas. (Hartig Madrileens brood)
Lomo de cordero en adobo. (Gebakken kruidig lamsvlees)
Tortillitas a la Navarra. (Tortillas met chorizo)
Albongidas al Aragon. (Spaanse gehaktballetjes)
***
Gecarameliseerde appel met ijs en Pedro Ximenez sherry siroop.

Deze ongekend gevarieerde eetcultuur is erg leuk om te koken. Snel, vers, smakelijk, verrassend, creatief. En om toch een beetje in Noord-Europese traditie te blijven, hebben wij er een 3-gangen diner van gemaakt.

Koken als een schilder

10-12 personen
€ 79,50 p.p.
13-15 personen
€ 65,00p.p.
16-20 personen
€ 55,00p.p.
Nunspeet heeft een rijke geschiedenis als het gaat om het inspireren van kunstschilders. Mannen als Viegers, ten Bruggen Kate en Hiddink lieten zich inspireren door bos, heide en landerijen. Om in zowel magisch realisme en impressionisme hun inspiratie vast te leggen op het schildersdoek. Hiermee is op een bijzonder manier Nunspeet verbonden met een belangrijke kunststroming, maar is ook de periode 1880-1950 op unieke wijze vastgelegd. Delicio is lid van ‘Nunspeet uit de Kunst’. Een gezamenlijk initiatief van diverse ondernemers die Nunspeet als kunstenaarsdorp een warm hart toedragen. En tal van activiteiten ondernemen om bezoekers van Nunspeet mee te nemen in lokale inspiratie.

Koken als een schilder gaat om het componeren van gerechten op basis van je eigen ongeremde creativiteit. Met een palet aan kleuren, geuren en smaken creëer je een tableau van heerlijke gerechten. Smaak en vormgeving gaan hand in hand, waarbij een echte Veluwse houten plank je schilderdoek is. Hierop werk je met diverse kooktechnieken, seizoen producten van het land en ondersteuning door je eigen kookdocent aan jouw masterpiece. Maar, je roem is vergankelijk. Want, als jouw creatie af is, eet je deze lekker op.

Koken als een Schilder is een groepsarrangement dat is te boeken v.a. 10 personen. De tijdsduur is ca. 3¾ uur. Het arrangement omvat ontvangst met aperitief of koffie, geserveerd met wat lekkers. Vervolgens een volwaardige kookworkshop en aansluitend genieten van de gemaakte creaties. Koffie, thee, bier, fris en wijn is inbegrepen. Kom je met meer dan 20 personen? Informeer dan naar onze scherpste prijs!

Speciale arrangementen

VIP 2019

Het VIP arrangement is meer dan alleen een heerlijk seizoensdiner, het is een beleving. Het begint direct bij binnenkomst, met een heerlijk glas rosé prosecco. Met daarbij een gevarieerd mediterraan bittergarnituur. De kookstudio is subtiel gedecoreerd. Na ons welkomstwoord duikt u de keuken in. Waar een culinaire amuse al klaar staat. Na een goede uitleg van uw chefkok gaat u in groepjes aan de slag met de bereiding van een 4-gangen diner op restaurant nivo. Om daar vervolgens gezamenlijk van te genieten aan een extra feestelijk gedekte tafel met tafellopers, extra grote servetten en decoratief glaswerk. Na de maaltijd is er ook nog een assortiment bonbons beschikbaar. Kortom, u wordt als VIP in de watten gelegd. 

Frisee salade met truffeldressing en drie bereidingen van paddenstoelen. 
                                      ***
Saffraan risotto met courgette Parisiens, droog gebakken St. Jacobsschelpen en Parmezaanse wafeltjes. 
***
Geconfijte Veluwse maiseendfilet met paarse gort en structuren van wortel. 
***
Gecarameliseerde peer met perensorbet en gepocheerde peer met chocolade. 

VIP arrangement upgrade t.o.v. basistarief kookworkshop €  29,50 p.p.
– Rosé prosecco.
– Bittergarnituur.
– Amuse.
– Extra gang in het menu.
– Extra luxe menu.
– Bonbons.
– Feestelijk gedekte tafel.

NB: u kunt ook alleen voor het 4-gangen VIP menu kiezen zonder alle extra’s, De meerprijs bedraagt dan € 17,50 p.p.

– Optioneel: wijn arrangement van 4 passende wijnen. Het unieke van dit wijn arrangement is niet alleen dat de wijnen en gerechten optimaal op elkaar zijn afgestemd, maar uw gasten kunnen per gang bepalen of men daar wel, niet of half gebruik van maakt. Het arrangement wordt namelijk niet berekend per persoon, maar per fles wijn. Maximaal flexibel dus met een vriendelijke prijs-prestatie verhouding. En de mogelijkheid om bij elke gang mee te proeven zonder uw rijbewijs in de waagschaal te stellen. Voor de arrangementswijnen berekenen we een vaste prijs per fles van € 34,50

Improvisatie koken (Black Box) (toeslag € 12,50)

Improvisatie koken is een uitdaging. Het gaat om het ontdekken van verborgen talenten, unieke karakters en onvermoede smaak sensaties. U kookt namelijk op eigen gevoel, naar eigen smaak. Op de werkbank treft u een ‘black box’ aan met een dagvers assortiment aan ingrediënten. Daarnaast staat onze ‘voorraad schatkamer’ tot uw beschikking alsmede de expertise van uw kookdocent. Improvisatie koken is vooral geschikt voor groepjes die elkaar beter willen leren kennen en/of echt willen ervaren hoe leuk (en spannend) het is om samen co-creatief de keuken te veroveren.

Het is elke dag weer een verrassing wat de black box te bieden heeft. Eerst gaat u samen overleggen, ontdekken, voelen, proeven, ruiken. Dan stel je een menu samen, waarbij je altijd op de kookdocent kunt terugvallen om alles te checken. Dan, taken verdelen en aan de slag. ‘Plan your work, work your plan’. Door deze intensieve manier van samenwerken ervaar je als nooit te voren hoe leuk en creatief koken is. Het resultaat zal je positief verrassen. Je leert iets over koken, over je zelf en over je mede-koks.

Na het koken is het uiteraard genieten van de culinaire creaties. Ons kookteam bewaakt samen met jou de kwaliteit, zodat je zeker weet dat zowel smaak als presentatie in orde zijn. Elk team licht kort hun culinaire prestatie toe. En ten slotte zal je kookdocent zijn eerlijke mening geven over welk team het beste heeft gekookt. En dat uiteraard passend belonen.

Improvisatie koken is ook bij uitstek geschikt voor teambuilding, met onze S.M.A.R.T. cooking module. 

  • Home
  • Kookstudio
  • Catering
  • Nieuws
  • Contact
Wij zijn re-seller van Boretti


Hullerweg 107
8071 RN Nunspeet
0341 - 26 08 00
Email
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
YouTube





    neem contact met mij op over kookworkshopsneem contact met mij op over catering