Boek nu Boek nu

Koken met groepen

Kookworkshop voor groepen. Wil je met je eigen besloten gezelschap -  zakelijk of privé –  komen koken ? Op een datum en tijd naar keuze, met een menu naar keuze, met een kookworkshop arrangement dat precies aansluit bij je wensen ? Klik dan hiernaast op de kookstudio brochure voor alle informatie. Je vindt hier kookworkshops met onder andere bedrijfs- en familie uitjes, vrijgezellen feestjes, teambuilding en dagarrangementen.

Delicio is sinds 1997 één van de toonaangevende kookstudio’s van Nederland. Wij hebben een geheel eigen stijl maar gaan ook elk jaar weer met onze tijd mee. Kijk hier voor recencies van enthousiaste bezoekers na hun bezoek aan een kookworkshop bij Delicio.

Ben je thuiskok of topkok, iedereen voelt zich thuis rondom het fornuis en de eettafel van Delicio. Van 1 tot 50 personen kun je bij Delicio terecht. Onze kookstudio is professioneel ingericht, onder andere met Boretti apparatuur. En we werken met professionele materialen w.o. hoogwaardige koksmessen. (zie ook www.koksmessen.org) We werken met verse top ingrediënten en je wordt begeleid met een mix van fun, deskundigheid en humor. Van de bereide gerechten geniet je samen aan tafel in het gezellige restaurant met bar. De sfeer bij Delicio is informeel en gastvrij. Klik hier voor een sfeerimpressie.

Rondom onze kookworkshops organiseren we verder tal van arrangementen. Zoals natuurprogramma’s, inkopen bij de boer, teambuilding, kookcompetitie en tal van proeverijen.

Een kookworkshop bij Delicio is ideaal als u een activiteit zoekt in Nunspeet, op de Veluwe, in de buurt van Harderwijk, Apeldoorn, Epe, Zwolle, Zeewolde, Nijkerk, Amersfoort, Randmeren, Dronten en Flevoland.

Kerst arrangement 2024

In de feestmaand december kun je kiezen voor het kerstarrangement. Het kan naar wens worden opgebouwd met de volgende elementen en bijbehorende p.p. prijzen. het kerstarrangement – zie boven – omvat standaard een feestelijk aperitief (ook 0%), bittergarnituur en uiteraard feestelijk gedecoreerde/verlichte kookstudio.

Kerstdiner deluxe 4-gangen € 27,50 p.p. upgrade t.o.v. basistarief incl. feestdagen arrangement. (standaard)
Extra’s:
– Amuse bij de menu uitleg. € 3,25
– Atelier bonbons bij de koffie. € 4,95
– Een feestelijk gedekte tafel. € 7,50

Het menu:
Tartaartje van zalm met citroen, dille en zalmkaviaar.
***
Risotto met pecorino kaas, truffelolie en gepofte cherry tomaat.
***
Gegrilde regio rund bavette met groene kruiden salsa, mousseline van aardappel en geconfijte mini groenten.
***
Toscaanse peren taart met marsala siroop en stracciatella ijs.

Binnen het menu kunnen we uiteraard rekening houden met alle eet/dieetwensen.

La Cuisine Française

Franse uiensoep met ‘Pissaladière’.

***
Coq au vin, het befaamde gerecht van in rode wijn gestoofd scharrelkip.
Geglaceerde seizoensgroenten.
Pommes Mousseline, romige aardappelpuree.
Gemengde groene salade met vinaigrette
***
Meringue met bosvruchten coulis á la Chantilly.

Ook in de keuken is retro weer in. Gelukkig ! Op welk moment heeft de culinaire media bepaalt dat bovenstaande gerechten niet meer modieus zouden zijn ? Lekker eten is altijd in. In de traditie van de jaren ’70 maken we een heerlijk menu met ouderwetse toppers.

Klassiek Italiaans

Carpaccio van biologisch rundvlees met truffeldressing en rucola.
***
Piccata alla Milanese: met Parmezaanse kaas gepaneerde kalfsschnitzel.
Verse pasta met pommodori saus.
Caponata: filodeeg gevuld met groenten.
***
Tiramisu naar klassiek recept.

Italië is een lappendeken van diverse culinaire invloeden. Robuuste schotels uit het Noorden, verfijnde smaken uit Midden-Italië en uitgesproken gerecht- en uit het warme zuiden. Met echte carpaccio, verse pasta, mals kalfsvlees en tongstrelende tiramisu komen deze drie windstreken goed tot hun recht.

S.M.A.R.T. Cooking
(toeslag € 19,50)

SMART cooking is een uitdaging. Het gaat om het ontdekken van verborgen talenten, unieke karakters en onvermoede smaak sensaties. U kookt namelijk op eigen gevoel, naar eigen smaak. Op de werkbank treft u een ‘black box’ aan met een dagvers assortiment aan ingrediënten. Daarnaast staat onze ‘voorraad schatkamer’ tot uw beschikking alsmede de expertise van uw kookdocent. Improvisatie koken is vooral geschikt voor groepjes die elkaar beter willen leren kennen en/of echt willen ervaren hoe leuk (en spannend) het is om samen co-creatief de keuken te veroveren. Je werkt SMART (Specifiek-Meetbaar-Acceptabel-Realistisch-Tijdgebonden) en inclusief.

Het is elke dag weer een verrassing wat de black box te bieden heeft. Eerst gaat u samen overleggen, ontdekken, voelen, proeven, ruiken. Dan stel je een menu samen, waarbij je altijd op de kookdocent kunt terugvallen om alles te checken. Dan, taken verdelen en aan de slag. ‘Plan your work, work your plan’. Door deze intensieve manier van samenwerken ervaar je als nooit te voren hoe leuk en creatief koken is. Het resultaat zal je positief verrassen. Je leert iets over koken, over je zelf en over je mede-koks.

Na het koken is het uiteraard genieten van de culinaire creaties. Ons kookteam bewaakt samen met jou de kwaliteit, zodat je zeker weet dat zowel smaak als presentatie in orde zijn. Elk team licht kort hun culinaire prestatie toe. En ten slotte zal je kookdocent zijn eerlijke mening geven over welk team het beste heeft gekookt. En dat uiteraard passend belonen.

Improvisatie koken is ook bij uitstek geschikt voor teambuilding.

De Toscaanse keuken

barbecue gezond

Bruschetta’s met tapenade van gebakken courgette.
Risotto met gepofte cherrytomaatjes.

***
Met rozemarijn en knoflook gemarineerde mixed grill ‘al spiedo’.
Aïoli.
Italiaanse ‘hasselback’ oven aardappel.

Groenten torentje.
***
Chocolade-hazelnoottaart.

De Toscaanse keuken: de inspiratiebron voor ons bedrijf en vast onderdeel van onze kookagenda. Verse seizoensprodukten, huiselijke gerechten en kleurrijke presentatie vormen de pijlers van deze culinaire streek. Het menu is een mooie afspiegeling van de pure Toscaanse keuken, gebruik makende van goede ingrediënten en veel verse kruiden.

Earth Cuisine

Dit plant based menu neemt je op een culinaire reis door de wereld. Geïnspireerd op de recepten van ’the World Food Café’ ga je heerlijk en verantwoord genieten van een creatief 3-gangen menu.

Asian.
California roll sushi met avocado vulling.
Summer spring rolls
***
Italian.
Insalata di funghi
Bruschetta met tapenade van courgette
Turks.
Gevulde koolrolletjes met vijgen.
Balkan.
Pilaf van saffraanrijst met rode linzen, amandel en abrikoos.
***
Engels.
Fruit jello.

TAPAS 2024!

Paëlla del terra y mar. (met kip & gamba’s)
***
Ensalada Andaluza de tomate, atún y pimientos.
(Andalusische salade)
Banderilla di Miguel. (Spies met manchego kaas, gebakken chorizo en sherry uitje)
Migas amb tomàquet y aceitunas. (Hartig Madrileens brood)
Lomo de cordero en adobo. (Gebakken kruidig lamsvlees)
Tortillitas a la Navarra. (Tortillas met chorizo)
Albongidas al Aragon. (Spaanse gehaktballetjes)
***
Gecarameliseerde appel met ijs en Pedro Ximenez sherry siroop.

Deze ongekend gevarieerde eetcultuur is erg leuk om te koken. Snel, vers, smakelijk, verrassend, creatief. En om toch een beetje in Noord-Europese traditie te blijven, hebben wij er een 3-gangen diner van gemaakt.

Een Veluws menu.

Met recepten van Barrie van Ginkel.

De Veluwe is van oudsher de voorraadkamer van stedendriehoek Apeldoorn-Amersfoort-Zwolle. Ingeklemd tussen de Graven van Gelre en de bisschoppen van het Sticht  (Utrecht) waren groenten, fruit, zuivel, vlees, vis en gevogelte belangrijke handelsproducten. De Veluwenaar zelf was een sober dieet gewend gebaseerd op energie rijke componenten. Dit menu is een mooi mix van traditie, seizoen en lokale ingrediënten. Samengesteld door Barrie van Ginkel, geboren en getogen Veluwenaar sinds 1953, bakker, liefhebber en chefkok.

Tuinkruidenbouillon
(met een broodje van Veluws graan)
***
Gebraden eendenborstfilet met rodewijnsaus
(NB: ook mogelijk met scharrelhoen, wild zwijn of vegetarisch)
Rodekool met appeltjes
Aardappelpuree
Appelcompote
***
Boeren zuivel dessert met rode bosvruchten

Slow food ‘Puur en Eerlijk’

Salade van parelgort met gebakken paddenstoelen melange en carpaccio van chioggia biet.
***
Sucade van kalfsvlees (lente/zomer) of hert (herfst/winter) met een saus van donker bier en kersen.
Geserveerd met rozetten van aardappelpuree, rode kool en gemengde groene salade met appelstroopdressing.
***
Chocolade bisquit cake met vanille-mint room.

Delicio’s eigenaar Michiel Waterman is lid van Slow Food Nederland & van Veel Luwe. Twee organisaties die zich sterk maken voor duurzame seizoensproducten, waar mogelijk lokaal verkregen en altijd authentiek bereid. Eigenlijk niets bijzonders, want dat is precies hoe het werkt bij Delicio. Dit menu is een heerlijke mix van mooie ingrediënten en Veluwse inspiratie.

De Oosterse keuken

Soto ajam: kruidige maaltijdsoep met kip, groenten, verse specerijen en ei.

***
Nasi rames mini rijstafel:
Nasi goreng met verse boemboe. Thaise roerbak garnalen.
Chinees rundvlees ‘Sechuan style’.
Gebakken groenten met tempeh. Zoet pikante komkommer salade.
***
Ananas met rietsuiker uit de oven, geserveerd met kokos ijs.

De Oosterse keuken mag niet ontbreken op ons menu. De spannende mix van zoet, zuur, bitter en zout met een randje pittig en vleugje umami. Verse specerijen, uitgesproken smaken en gevarieerde structuren: we zijn gek op Asian Cusuine. En, uiteraard, we gaan voor authentiek. Geen aan Westerse smaak aangepaste gerechten, maar smaakbommetjes zoals je die ook in Indonesië, Thailand en China kunt proeven.

De keuken van India & Pakistan.

De culinaire traditie is voor India & Pakistan grensoverschrijdend. Onze collega Imran Maqsood heeft onderstaand menu samengesteld, waarbij al je smaakpapillen  worden geprikkeld met een combinatie van zoet, zuur, zout en bitter. We maken een zg. ‘Tali’ van 10 verschillende gerechten die je met elkaar deelt aan tafel.


De Tali bestaat uit:

– Kip Korma
– Palak Paneer
– Lam Madras
– Beef Vindaloo
– Dahl van linzen
– Groenten curry
– Raita yoghurt bijgerecht
– Chutney van gedroogde pruimen
– Komkommer pickle.
– Basmati komijn rijst.

Na het hoofdgerecht krijgt u van onze chef een verrassingsdessert met ijs. We sluiten af met koffie of thee.

Co-creatief koken

Eigenlijk het leukste wat er is: koken vanuit je hart, ziel en zaligheid, niet vanuit een boekje. Maar ook een beetje spannend…zou het wel lukken, wordt het lekker? Nou ja, ‘no guts, no glory’ zullen we maar zeggen. Je doet het samen met je team in co-creatief culinair proces. Onze kookboeken plank is stand-by, je kunt het internet op met je smart device voor hulplijnen. En dan is er altijd nog de kookdocent die de ondergrens bewaakt en je coacht naar jouw eigen culinaire top.

Seizoenssalade: met diverse groene salades en tal van ingredienten uit het seizoen componeer je zelf een heerlijke salade met spannende dressing.
***
Pasta-pasta-pasta! Het recept voor verse pasta ligt voor je klaar. Maar de saus komt uit je eigen culinaire verbeelding. UIteraard liggen de smakelijke puzzelstukjes voor je klaar. Aan jou om de meesterkok in jezelf te ontdekken.
***
Als dessert een extra uitdaging: één basis ingrediënt met voor jou de opdracht om daar drie ‘dolce’ variaties mee te bedenken.Â