De Toscaanse keuken

Bruschetta’s met tapenade van gebakken courgette.
Risotto met gepofte cherrytomaatjes.
***
Met rozemarijn en knoflook gemarineerde mixed grill ‘al spiedo’.
Aïoli.
Italiaanse ‘hasselback’ oven aardappel.
Groenten torentje.
***
Chocolade-hazelnoottaart.
De Toscaanse keuken: de inspiratiebron voor ons bedrijf en vast onderdeel van onze kookagenda. Verse seizoensprodukten, huiselijke gerechten en kleurrijke presentatie vormen de pijlers van deze culinaire streek. Het menu is een mooie afspiegeling van de pure Toscaanse keuken, gebruik makende van goede ingrediënten en veel verse kruiden.
TAPAS 2024!
Paëlla del terra y mar. (met kip & gamba’s)
***
Ensalada Andaluza de tomate, atún y pimientos.
(Andalusische salade)
Banderilla di Miguel. (Spies met manchego kaas, gebakken chorizo en sherry uitje)
Migas amb tomà quet y aceitunas. (Hartig Madrileens brood)
Lomo de cordero en adobo. (Gebakken kruidig lamsvlees)
Tortillitas a la Navarra. (Tortillas met chorizo)
Albongidas al Aragon. (Spaanse gehaktballetjes)
***
Gecarameliseerde appel met ijs en Pedro Ximenez sherry siroop.
Deze ongekend gevarieerde eetcultuur is erg leuk om te koken. Snel, vers, smakelijk, verrassend, creatief. En om toch een beetje in Noord-Europese traditie te blijven, hebben wij er een 3-gangen diner van gemaakt.
Een Veluws menu.
Met recepten van Barrie van Ginkel.
De Veluwe is van oudsher de voorraadkamer van stedendriehoek Apeldoorn-Amersfoort-Zwolle. Ingeklemd tussen de Graven van Gelre en de bisschoppen van het Sticht (Utrecht) waren groenten, fruit, zuivel, vlees, vis en gevogelte belangrijke handelsproducten. De Veluwenaar zelf was een sober dieet gewend gebaseerd op energie rijke componenten. Dit menu is een mooi mix van traditie, seizoen en lokale ingrediënten. Samengesteld door Barrie van Ginkel, geboren en getogen Veluwenaar sinds 1953, bakker, liefhebber en chefkok.
Tuinkruidenbouillon
(met een broodje van Veluws graan)
***
Gebraden eendenborstfilet met rodewijnsaus
(NB: ook mogelijk met scharrelhoen, wild zwijn of vegetarisch)
Rodekool met appeltjes
Aardappelpuree
Appelcompote
***
Boeren zuivel dessert met rode bosvruchten