Boek nu Boek nu

Kookworkshop voor groepen

Delicio is al sinds 1997 dé kookstudio van de Veluwe. Allerlei besloten groepen (teams, familie, vrienden) weten de weg te vinden naar Nunspeet. Op deze pagina vind je al onze groepsthema's. En ook - uniek voor Nederland - onze S.M.AR.T. kookworkshop module voor teams die in zich zelf willen investeren. Lees hieronder verder voor meer info. Je kunt ons uiteraard ook persoonlijk berichten via 0341-260800 of info@delicio.nl
Kosten v.a.
12-18 personen
€75 pp
19-25 personen
€71 pp
26 personen & meer
€67,50 pp
De prijzen zijn exclusief een dranken arrangement v.a. €19,50 p.p.
Minimaal aantal personen
12
Beschrijving workshops

Nog meer informatie? Hier vind u alle thema’s voor het party-koken.

De keuken van India & Pakistan.
De culinaire traditie is voor India & Pakistan grensoverschrijdend. Onze collega Imran Maqsood heeft onderstaand menu samengesteld, waarbij al je smaakpapillen worden geprikkeld met een combinatie van zoet, zuur, zout en bitter. We maken een zg. ‘Tali’van 10 verschillende gerechten die je met elkaar deelt aan tafel.
De Tali bestaat uit:
– Kip Korma
– Palak Paneer
– Lam Madras
– Beef Vindaloo
– Dahl van linzen
– Groenten curry
– Raita yoghurt bijgerecht
– Chutney van gedroogde pruimen
– Komkommer pickle.
– Basmati komijn rijst.
Na het hoofdgerecht krijgt u van onze chef een verrassingsdessert met ijs. We sluiten af met koffie of thee.

Een Veluws menu.
De Veluwe is van oudsher de voorraadkamer van stedendriehoek Apeldoorn-Amersfoort-Zwolle. Ingeklemd tussen de Graven van Gelre en de bisschoppen van het Sticht (Utrecht) waren groenten, fruit, zuivel, vlees, vis en gevogelte belangrijke handelsproducten. De Veluwenaar zelf was een sober dieet gewend gebaseerd op energie rijke componenten. Dit menu is een mooi mix van traditie, seizoen en lokale ingrediënten. Samengesteld door Barrie van Ginkel, geboren en getogen Veluwenaar sinds 1953, bakker, liefhebber en chefkok.
Tuinkruidenbouillon
(met een broodje van Veluws graan)
***
Gebraden eendenborstfilet met rodewijnsaus
(NB: ook mogelijk met scharrelhoen, wild zwijn of vegetarisch)
Rodekool met appeltjes
Aardappelpuree
Appelcompote
***
Boeren zuivel dessert met rode bosvruchten

De Toscaanse keuken
Toscaans eten kenmerkt zich door ‘feel good ‘familie recepten, koken met het seizoen en ingrediënten uit de eigen regio.
Bruschetta’s met tapenade van gebakken courgette.
Risotto met gepofte cherrytomaatjes.
***
Met rozemarijn en knoflook gemarineerde mixed grill ‘al spiedo’.
Aïoli.
Italiaanse ‘hasselback’ oven aardappel.
Groenten torentje.
***
Chocolade-hazelnoottaart.

Slow food ‘Puur en Eerlijk’
De slow food organisatie waar wij lid van zijn maakt zich sterk voor kwaliteitsingrediënten als ook bereidingswijzen met een sterk lokaal karakter.
Salade van parelgort met gebakken paddenstoelen melange en carpaccio van chioggia biet.
***
Sucade van kalfsvlees (lente/zomer) of hert (herfst/winter) met een saus van donker bier en kersen.
Geserveerd met rozetten van aardappelpuree, rode kool en gemengde groene salade met appelstroopdressing.
***
Chocolade bisquit cake met vanille-mint room.

Earth Cuisine
Dit plant based menu neemt je op een culinaire reis door de wereld. Geïnspireerd op de recepten van ’the World Food Café’ ga je heerlijk en verantwoord genieten van een creatief 3-gangen menu.
Asian.
California roll sushi met avocado vulling.
Summer spring rolls
***
Italian.
Insalata di funghi
Bruschetta met tapenade van courgette
Turks.
Gevulde koolrolletjes met vijgen.
Balkan.
Pilaf van saffraanrijst met rode linzen, amandel en abrikoos.
***
Engels.
Fruit jello.

Klassiek Italiaans
Dit menu verbindt de noord-midden-zuid smaak streken van ons culinaire thuisland.
Carpaccio van biologisch rundvlees met truffeldressing en rucola.
***
Piccata alla Milanese: met Parmezaanse kaas gepaneerde kalfsschnitzel.
Verse pasta met pommodori saus.
Caponata: filodeeg gevuld met groenten.
***
Tiramisu naar klassiek recept.

De Oosterse keuken
Zoet, zuur, bitter, zout en umami uit Indonesië, China en Thailand.
Soto ajam: kruidige maaltijdsoep met kip, groenten, verse specerijen en ei.
***
Nasi rames mini rijstafel:
Nasi goreng met verse boemboe. Thaise roerbak garnalen.
Chinees rundvlees ‘Sechuan style’.
Gebakken groenten met tempeh. Zoet pikante komkommer salade.
***
Ananas met rietsuiker uit de oven, geserveerd met kokos ijs.

La Cuisine Française
Ook goed eten is mode gevoelig. Dit retro menu neemt je mee naar de jaren ’70 van de vorige eeuw.
Franse uiensoep met ‘Pissaladière’.
***
Coq au vin, het befaamde gerecht van in rode wijn gestoofd scharrelkip.
Geglaceerde seizoensgroenten.
Pommes Mousseline, romige aardappelpuree.
Gemengde groene salade met vinaigrette
***
Meringue met bosvruchten coulis á la Chantilly.

TAPAS 2024!
Een ode aan de ongekend gevarieerde Spaanse eetcultuur.
Paëlla del terra y mar. (met kip & gamba’s)
***
Ensalada Andaluza de tomate, atún y pimientos.
(Andalusische salade)
Banderilla di Miguel. (Spies met manchego kaas, gebakken chorizo en sherry uitje)
Migas amb tomàquet y aceitunas. (Hartig Madrileens brood)
Lomo de cordero en adobo. (Gebakken kruidig lamsvlees)
Tortillitas a la Navarra. (Tortillas met chorizo)
Albongidas al Aragon. (Spaanse gehaktballetjes)
***
Gecarameliseerde appel met ijs en Pedro Ximenez sherry siroop.

Co-creatief koken
Eigenlijk het leukste wat er is: koken vanuit je hart, ziel en zaligheid, niet vanuit een boekje. Maar ook een beetje spannend…zou het wel lukken, wordt het lekker? Nou ja, ‘no guts, no glory’ zullen we maar zeggen. Je doet het samen met je team in co-creatief culinair proces. Onze kookboeken plank is stand-by, je kunt het internet op met je smart device voor hulplijnen. En dan is er altijd nog de kookdocent die de ondergrens bewaakt en je coacht naar jouw eigen culinaire top.
Seizoenssalade: met diverse groene salades en tal van ingredienten uit het seizoen componeer je zelf een heerlijke salade met spannende dressing.
***
Pasta-pasta-pasta! Het recept voor verse pasta ligt voor je klaar. Maar de saus komt uit je eigen culinaire verbeelding. UIteraard liggen de smakelijke puzzelstukjes voor je klaar. Aan jou om de meesterkok in jezelf te ontdekken.
***
Als dessert een extra uitdaging: één basis ingrediënt met voor jou de opdracht om daar drie ‘dolce’ variaties mee te bedenken.

S.M.A.R.T. Cooking
SMART cooking is een uitdaging. Het gaat om het ontdekken van verborgen talenten, unieke karakters en onvermoede smaak sensaties. U kookt namelijk op eigen gevoel, naar eigen smaak. Op de werkbank treft u een ‘black box’ aan met een dagvers assortiment aan ingrediënten. Daarnaast staat onze ‘voorraad schatkamer’ tot uw beschikking alsmede de expertise van uw kookdocent. Improvisatie koken is vooral geschikt voor groepjes die elkaar beter willen leren kennen en/of echt willen ervaren hoe leuk (en spannend) het is om samen co-creatief de keuken te veroveren. Je werkt SMART (Specifiek-Meetbaar-Acceptabel-Realistisch-Tijdgebonden) en inclusief.
Het is elke dag weer een verrassing wat de black box te bieden heeft. Eerst gaat u samen overleggen, ontdekken, voelen, proeven, ruiken. Dan stel je een menu samen, waarbij je altijd op de kookdocent kunt terugvallen om alles te checken. Dan, taken verdelen en aan de slag. ‘Plan your work, work your plan’. Door deze intensieve manier van samenwerken ervaar je als nooit te voren hoe leuk en creatief koken is. Het resultaat zal je positief verrassen. Je leert iets over koken, over je zelf en over je mede-koks.
Na het koken is het uiteraard genieten van de culinaire creaties. Ons kookteam bewaakt samen met jou de kwaliteit, zodat je zeker weet dat zowel smaak als presentatie in orde zijn. Elk team licht kort hun culinaire prestatie toe. En ten slotte zal je kookdocent zijn eerlijke mening geven over welk team het beste heeft gekookt. En dat uiteraard passend belonen.

VIP arrangement
Voor extra feestelijke momenten kies je het VIP arrangement. Dit arrangement omvat standaard een feestelijk aperitief (ook 0%), bittergarnituur en extra luxe 4-gangen menu. Optioneel is een feestelijk gedekte tafel en luxe atelier bonbons bij de koffie. (zie opties)
Tartaartje van zalm met citroen, dille en zalmkaviaar.
***
Risotto met pecorino kaas, truffelolie en gepofte cherry tomaat.
***
Gegrilde regio rund bavette met groene kruiden salsa, mousseline van aardappel en geconfijte mini groenten.
***
Toscaanse peren taart met marsala siroop en stracciatella ijs.

Programma (voorbeeld)
18:00
Ontvangst met aperitief, stokbrood, kruidenboter en tapenade.
18:30
Welkomstwoord en aanvang kookworkshop.
20:30
Samen aan tafel voor een luxe 3-gangen menu.
22:30
Tot besluit espresso, cappuccino of thee met cantucini koekjes.
22:45
Geschat einde programma.
Extra opties
Prosecco bij ontvangst
€4,25 pp
Bittergarnituur bij ontvangst
€6,95 pp
Gebak bij ontvangst
€4,50 pp
Amuse in de keuken
€2,50 pp
Bonbons bij de koffie
€4,50 pp
Atelier bonbons bij de koffie
€7,50 pp
Teambuilding module SMART
€19,50 pp
Culinaire Quiz
€5,00 pp
VIP menu
€27,50 pp
Feestelijk gedekte tafel
€7,50 pp

Geef uw wensen door

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld