Kookworkshops en kookcursussen online
Delicio kookstudio (sinds 1997) is proud partner van ‘the Cooking Academy‘. In samenwerking met diverse topspecialisten bieden we een breed assortiment online kookworkshops en kookcursussen aan. Maar niet alleen kookcursussen en kookworkshops. Ook op gebied van wijn, koffie, thee en chocolade inspireren wij je graag. Je volgt de cursus thuis, precies op de momenten dat het jou uitkomt. En helemaal leuk: volg de hele cursus of losse onderdelen daarvan samen met vrienden of familie. Want samen genieten van goed eten, dat brengt je dicht tot elkaar. Voordat je een cursus reserveert kun je altijd eerst een gratis proefles volgen. Een cursus zelf bestaat uit tientallen lesvideo’s die je in je eigen tempo volgt. Dus je kunt heel veel leren in zeer korte tijd. Of je doet het rustig aan en geniet van de resultaten. De online cursus blijft een jaar voor je beschikbaar!
Het thema voor 2023 is: Samen zijn!
In onze energieke online kookworkshops krijg je veel inspiratie, warenkennis, tips & tricks mee. En we gaan verder: in onze online community kun je uiteraard rechtstreeks met de kookdocent en mede cursisten dieper ingaan op de materie. Vragen stellen, ervaringen uitwisselen en zelfs persoonlijk afspreken om live met elkaar te koken.
Kookworkshop aanbieding! (zoals gepubliceerd in nieuwsbrief januari 2023)
Speciaal voor onze nieuwsbrief lezers en Societá Delicio leden organiseren we op zaterdag 25 februari een Italiaanse kookworkshop! En mochten er plekken over zijn, dan ben je als bezoeker van onze website ook welkom.
Het programma:
17.00 uur
Kookstudio open voor prosecco aperitief met ‘stuzzichini’.
17.45 uur
Welkomstwoord en uitleg programma.
18.00 uur
Aanvang kookworkshop. Er wordt gewerkt in groepjes van vier personen. Je maakt per groepje
het volgende menu:
Gegrild knoflookbrood met mozzarella.
***
Verse pasta met pesto uit de vijzel.
***
Piccata Milanese: met Parmezaanse kaas gepaneerde kalfsschnitzel, geserveerd
met pommodori saus, ovenaardappel en groenten lasagna.
***
Tiramisu classico.
Na het diner espresso, cappuccino of thee met cantucini koekjes.
Geschatte eindtijd 22.30 uur.
Hoe werkt het, wat kost het?
– Inschrijven en betalen kan via onze webshop. Klik hier.
– Je kunt inschrijven met minimaal 2 en maximaal 4 personen. Er doen maximaal 24 personen mee.
– Bij minimaal 16 personen gaat de workshop door.
– De prijs is all-in: aperitief, stuzzichini, workshop incl. diner en consumpties.
– De prijs is € 99,– per persoon.
– Krijg 15% korting als Nieuwsbrief relatie of zelfs 30% korting als lid van Societá Delicio. Informeer
via de mail of telefonisch naar de kortingscodes!
– De korting geldt voor iedereen in je reservering.
– Na inschrijving kun je niet meer annuleren. Je mag wel een vervanger sturen.
– We werken in groepjes van 4. Dus kom je met z’n tweetjes, dan koppelen we je aan een andere reservering.
– Dieetwensen: vegetarisch is mogelijk, overige dieetwensen niet.
TIP! Combineer de workshop met een overnachting in Nunspeet. Zie onderaan deze pagina voor leuke adressen.
Pasta cursus. Een mooie kennismakingscursus om zonder machine pasta te maken. Al na een paar video’s zet je je gasten de perfecte pasta voor. | Klik hier voor meer info | |
Sushi & Sashimi: Dit is wat je wilt, perfecte sushi. Van de ultieme rijst tot en met de beste vis. Een echte inspiratiebron met topdocenten. | Klik hier voor meer info | |
Aardappels en rijst cursus: de meest gegeten bijgerechten ter wereld krijgen in deze cursus een hoofdrol. Aardappel en rijst is saai? Na deze cursus weet je wel beter. | Klik hier voor meer info | |
Gevogelte cursus: mooie basistechnieken en warenkennis om heerlijke gezonde gerechten te bereiden. Een kookworkshop met een vliegende start. | Klik hier voor meer info | |
Vis cursus: bij vis is het belangrijk om de verse smaken in zijn waarde te laten. In deze cursus leer je hoe dat werkt. Video is sfeer impressie van een top vis leverancier. | Klik hier voor meer info | |
Italiaanse wijn cursus: van de basiskennis tot en met de kunst van proeven. Alles komt in deze cursus voorbij. Video is sfeer impressie. | Klik hier voor meer info | |
Koffie cursus: van de boon tot en met de barista voor een geweldige cursus door dé speciast, Jeroen Veldkamp. | Klik hier voor meer info | |
SDEN 1 wijncursus: de basis wijncursus als je begint met het wijn avontuur. Aansluitend kun je – optioneel – het landelijk SDEN 1 examen doen. | Klik hier voor meer info | |
SDEN 2 wijncursus: het vervolg op SDEN 1, je duikt nog dieper de wijn (en spijs) wereld in. Ook hiervoor kun je – optioneel – het SDEN 2 examen doen. | Klik hier voor meer info | |
SDEN 3 wijncursus; voor de echte liefhebber, professional of wijnwinkelier in de dop. Ook heb je SDEN 3 nodig als opstap naar de opleiding ‘vinoloog’. | Klik hier voor meer info | |
Thee cursus: thee sommelier Mariëlla Erkens inspireert je van ‘leaf to cup’. Alles over thee en waarbij je het culinair kunt combineren. | Klik hier voor meer info | |
Bier cursus: een mooie combinatie van theorie en praktijk. Verzorgd door Fiona de Lange, dé bierspecialist van Nederland. Na deze cursus mag je jezelf een echte kenner noemen. | Klik hier voor meer info | |
Spareribs workshop: na deze workshop ben je klaar voor de competitie. Alles over Maillard, cuisson, garing en temperatuur beheersing. Een kookworkshop voor de liefhebber. | Klik hier voor meer info | |
Luxe koken: hoe voeg je al je inspiratie en kennis nu samen tot een menu op restaurant niveau? Na deze uitgebreide cursus heb je alle tools om thuis het WOW effect te creëren. | Klik hier voor meer info | |
Chocolade cursus: chocolatier Ruben van Trigt maakt je deelgenoot van zijn kennis, inspiratie en keukengeheimen. Je leert de basistechniek van chocolade behandeling en je leert onder andere de beste bonbons, vullingen en vormen maken. | Klik hier voor meer info | |
BBQ cursus: na het volgen van deze cursus heeft de kamado en ook de gewone barbecue geen geheimen meer voor je. De ultieme mix van warenkennis en techniek brengt jouw ‘pit master’ skills naar nivo 3.0. | Klik hier voor meer info |
Exclusieve privé kookworkshops voor 2 tot 4 personen, inclusief inkopen bij de groothandel. In een middag- en avond programma duik je in de wereld van de haute cuisine. Dat doen we met een maatwerk menu dat we in hoofdlijnen van te voren met elkaar bespreken. Al je wensen worden daarin verwerkt. Vertrekpunt van de dag zelf is onze huisleverancier Hanos Apeldoorn. In dit Mekka van verse producten, topwijnen en exclusieve delicatessen kun je alles vinden om een geweldig menu samen te stellen. We beginnen ons bezoek daar in het restaurant om rondom koffie met gebak ons bezoek te plannen en de hoofdlijnen van het menu verder in details te bespreken. Vervolgens gaan we de verschillende afdelingen langs om de ingrediënten in te kopen. Mocht je bijzondere producten zien die je thuis wilt gebruiken, dan kun je die ook meteen inkopen. De laatste stop is de wijn afdeling. Daar selecteren we in overleg met de wijnadviseur een aantal wijnen die passen bij ons ‘menu du jour’. Met onze boodschappen reizen we af richting de kookstudio in Nunspeet. Daar gaan we direct aan de slag met de mise-en-place van het menu. Samen met de chefkok worden alle gerechten voorbereid, bereid en op smaak gebracht. Je krijgt in een intensieve één-op-één workshop veel kennis, tips en tricks mee, vergelijkbaar met meerdere groep kookworkshops. Met deze kennis kun je verder groeien, experimenteren en smaken verkennen.Na deze geweldige middag en inspirerende plus leerzame voorbereiding, is het genieten aan tafel. Uiteraard in combinatie met het wijn arrangement. Je geniet aan tafel, maar krijgt per gang in de keuken ook de laatste aanwijzingen over hoe je het menu efficiënt en stijlvol presenteert. Ook met deze instructie ga je later thuis weer je voordeel doen.In een evaluatie tijdens de koffie maken we nog notities van de gemaakte gerechten en gebruikte recepten zodat je in je eigen keuken het nog eens op geheel eigen wijze na kunt maken. Kookworkshops bij Delicio staan in het teken van ontdekken. Ontdek kooktechnieken, slow food ingrediënten en ontdek je eigen kooktalent. Met een combinatie van recepten én free style koken.
Kookworkshops: Terrine van draadjesvlees met eendenlever.
Programma & prijsopgave voor 2-4 personen:
13.30-16.30 uur
Bezoek aan de groothandel, inkopen en wijn selectie.
17.00-19.30 uur
Kooksessie in de keuken van Delicio.
19.30-22.30 uur
Aan tafel, genieten van het diner.
23.00 uur
Geschat einde programma. NB: dit programma is op zaterdag ook mogelijk met een ochtend- en middag programma.
Tarief all-in, incl. btw. bezoek groothandel, inkopen, wijn selectie, kooksessie, diner & dranken voor 2-4 personen. (excl. evt. inkopen voor thuis) € 995,–
(NB: dit programma is ook mogelijk zonder bezoek aan de groothandel. Het tarief all-in wordt dan € 875,–)
Inschrijven & betalen kan binnenkort de webshop, maar nu via het contactformulier of door te bellen naar 0341-260800
Wilt u uw kookworkshop combineren met een heerlijke B&B overnachting in Nunspeet en omgeving?
Kijk dan eens bij één van onderstaande mooie bedrijven:
de Droomhoeve
Het Wellnest
de Oude Heerd
Hoeve Klaphek
Pipowagen Kostverloren
Casa No. 8
Het Zuyerbroeck
De Witte Kip
Bloemen boerderij Aperloo
Veluwemeer Pension
Dorpsherberg de Roskam
De Kleine Vesting Elburg
De Haere
Johannesberg Oldebroek