Boek nu Boek nu

Kookworkshop Sushi.

Kookstudio Delicio in Nunspeet is sinds 1997 specialist in een kookworkshop sushi. Rondom fornuis en eettafel ervaar je de pure smaken van de echte sushi en sashimi.

Een kookworkshop Sushi bij Delicio is een echt feestje voor de liefhebber van authentieke recepten. Maar ook de avontuurlijk ingestelde hobby kok komt aan zijn trekken met onze improvisatie thema’s. Centraal in een kookworkshop sushi staan de klassieke ingrediënten waarmee Japan wereldwijd liefhebbers heeft verleid. Verse vis, schaal en schelpdieren, dashi, noedels, groenten, zeewier, sojasaus, ingelegde gember, wasabi, rijst, tobiko, saké.

Een kookworkshop sushi is al mogelijk v.a. 12 personen. In kleine teams met persoonlijke begeleiding duik je de keuken in om samen geweldige smaken te componeren. Je kunt kiezen uit vertrouwde thema’s zoals bijvoorbeeld Klassiek Sushi, Klassiek sashimi of de Japanse keuken. Met beproefde ‘vader-op-zoon’en ‘moeder-op-dochter’ recepten beleef je de smaken zoals je die alleen bij de betere Japanse restaurants zult aantreffen of ‘down-town’ Tokyo.

Ook kun je kiezen voor een kookworkshop sushi ‘umami’. Op basis van een black-box van geweldige seizoen ingrediënten ga je samen met je team brainstormen: welke ingrediënten en talenten zijn er voorhanden, wat zijn er voor culinaire mogelijkheden, gaan we voor ‘safe’ of durven we voor innovatief en spannend te gaan. Improvisatie koken is niet alleen een culinaire reis, maar zeker ook een persoonlijke reis langs de grenzen van de comfort zone. Wij begeleiden en coachen je, geven je tips en tricks én het vertrouwen om juist voorbij die comfort grens te gaan. Om samen te ontdekken dat daar heerlijke ontdekkingen en onvermoede talenten te vinden zijn.

Een kookworkshop sushi is de ultieme beleving voor families, vrienden en bedrijven die niet alleen lekker willen eten, maar ook op informele en dynamische manier een bijzondere avond uit willen beleven. Je leert meer over de sushi, over de ingrediënten en over jezelf.

kookworkshop sushi
De keuken van Delicio staat tot uw beschikking.

Kookworkshop Sushi & Sashimi, hoe werkt dat?

Elke kookworkshop sushi begint met een gastvrije ontvangst. Thee of saké om te beginnen, samen met Japanse crackers en wasabi bonen. Daarna maak je kennis met de kookdocent, krijg je een schort om en duik je de keuken in. Na een informatieve kick-off begint de voorbereiding: wassen, snijden, bakken, grillen, koken, roeren, op smaak brengen, vriezen, garneren. Allerlei kooktechnieken komen aan bod. Na een kleine twee uur staat het menu van de kookworkshop sushi in de startblokken om te worden geserveerd. In kleine teams worden de diverse gerechten geserveerd, voorzien van toelichting en samen gezellig opgegeten aan onze lange leestafels. Tussen de gangen door kom je ook de keuken in en je kunt ook nog eens ergens anders gaan zitten. Na het diner volgt een korte evaluatie van de avond en ronden we af met espresso, cappuccino of thee. Een kookworkshop sushi is dan ook een smakelijke mix van geweldig eten, veel dynamiek, veel interactie en uiteraard heerlijke mensen.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op deze pagina of neem direct contact met ons op.

De Japanse keuken, een breed begrip.