Boek nu Boek nu

Training ‘S.M.A.R.T. cooking’.

2023 wordt het jaar van investeren in je team. Na diverse turbulente jaren wordt het tijd vooruit te kijken en te gaan bouwen met alle kennis, kunde en passie die je als organisatie in huis hebt. En dat doe je met een sterk en energiek team. Ofwel: teambuilding.

In je leven kom je diverse inspiratiebronnen en mentoren tegen.  Je omarmt ze, laat ze weer los en ontwikkelt je eigen stijl. Een recente inspirator die ons pad kruiste was Dai Carter. Zijn visie op mentale kracht had zoveel overeenkomsten met onze visie dat ons dit weer nieuwe energie gaf. En de overtuiging dat we én op het goede pad zitten én dit graag met veel teams willen delen.  De enige constante is verandering. Om dit met je team goed te managen is bewustzijn van verandering van groot belang. En verandering in een organisatie verloopt met name op een positieve wijze als de belastbaarheid, weerbaarheid en veerkracht de verandering ondersteunen.

De belastbaarheid draait om informatie, communicatie en taken plus de tools om het uit te voeren. Weerbaarheid gaat over reageren in het nu, hoe ga je om met onverwachte situaties. En in de veerkracht laat je zien hoe je terugkomt. Daarbij gaat het niet om ‘je best doen’ maar om het maximale resultaat te behalen in het moment. Een belangrijke voorwaarde om deze keten van kwaliteit te omarmen is acceptatie van je eigen realiteit. Vanuit deze waarheid kun je bouwen aan verbinding en succes. En aan verandering.

Je kunt bij Delicio Training op drie manieren aan verandering werken:

  1. Teambuilding SMART basic.
  2. Energizer + Kookworkshop SMART basic. Ondernemer Michiel Waterman neemt je mee in een persoonlijk verhaal over belastbaarheid, weerbaarheid, veerkracht en verandering. Met deze inspiratie ga je vervolgens een kookworkshop in waarbij je gespiegeld wordt op hoe je als team samenwerkt en ook op de individuele rollen binnen het team.
  3. Teambuilding SMART business/professional
    (DISC based ‘de Wereld van Verschil’)

Teambuilding.

S.M.A.R.T. cooking is een teambuilding kookworkshop die een energie boost geeft aan je team. Het wordt duidelijk waar je staat in de keuken en waar je staat als team, waar je naar toe wilt en wat je daar voor moet doen. Op informele wijze wordt een spiegel voorgehouden en ervaar je persoonlijk en als team hoe het staat met vaardigheden als  communicatie, samenwerking, gastvrijheid, ondernemend denken. In dit proces worden de collega’s met elkaar verbonden tot een hecht team. Het rendement is een energie boost binnen je bedrijf, een goede sfeer, duidelijke afspraken en resultaat gericht samenwerken.

De teambuilding ‘S.M.A.R.T. cooking’ is geschikt voor retail, MKB, zorg, overheid, non-profit, horeca en food speciaalzaken. Voor alle lagen van organisaties die de mens – klant, gast en collega – centraal zetten. In aanvulling op de genoemde vaardigheden kan ook worden gefocust op de kick off van actuele bedrijfsprocessen in uw organisatie. Zoals GASTVRIJHEID, VERANDERING EN KWALITEIT. Uw investering binnen de vrije ruimte van de werk kosten regeling (WKR) start v.a. € 95,– p.p. incl. btw. (SMART Basic)

Voor goede teams die beter willen worden, voeg je de energizer en spiegelsessie toe aan je sessie. Hiervoor geldt een éénmalig groepstarief van € 995,- incl. btw.

En wil je met je team de basis leggen voor een langer traject? Dan werken we samen met Karlijn l’Ortye van Talengy. De reis naar jouw talent start met een on-line persoonlijkheidsanalyse, gebaseerd op het DISC concept. In SMART Business is dit het vertrekpunt voor persoonlijke groei. En wil je inzicht in de talenten van je hele team, dan is er SMART Professional. Op de kaart ‘Wereld van Verschil’ gaat de ontdekkingsreis naar de talenten van je team een stap verder.

De drie verschillende SMART concepten (Basic, Business, Professional) kun je hieronder overzichtelijk terug vinden.

Verandering is de enige constante. Terwijl je als team misschien goed functioneert, verandert de wereld om je heen. En andersom, als je als team wilt groeien, begint dat met verandering. Wist je dat vaak nog geen 80% van je talenten wordt benut? Met een SMART kookworkshop bij Delicio ontdek je talent. Bij jezelf en bij je collega’s. Stel je kunt die 80% radicaal verbeteren? Dat maakt een Wereld van Verschil. Wij inspireren je om die talenten te verkennen en te omarmen. Kies uit één van onderstaande modules wat het beste bij jouw team past. Change is good !
SMART Basic SMART Business SMART Professional
Een programma van ca. 5 uur waarin je als team co-creatief aan de slag gaat. Eerst brainstormen, kennis delen, overleggen & onderhandelen. Dan een SMART plan van aanpak formuleren, taken verdelen en go-go-go. Het resultaat ervaar je direct, je deelt je ervaringen met je team en krijgt meteen feedback over het proces. Idem als basic, maar dan met een programma van 6 uur. We starten namelijk met ‘de Wereld van Verschil’. Door eerst thuis of op je werk individueel een online test te doen, krijg je meer inzicht in je eigen talenten en vaardigheden. In een energieke sessie van één uur bij Delicio bespreken we op groepsniveau welke typen gedrag en personality je kunt herkennen. En hoe je daar op de meest efficiënte manier mee om gaat. Met die nieuwe kennis start je aan de workshop. Je zult verbaast zijn over het directe resultaat. Idem als business, maar nu vooraf gegaan door minimaal één dagdeel training. Gegeven door Karlijn l’Ortye van Talengy. Een kwalitatief hoogwaardige sessie waarin je op persoonsniveau inzichten verwerft die je stappen vooruit gaan brengen. Onder andere met een persoonlijk rapport, de ‘Personal Map’. Maar ook met diverse groepsopdrachten die je als team zal verbinden en zal laten groeien.

 

Voor teams die laagdrempelig willen verkennen hoe je optimaal met elkaar communiceert en samenwerkt. Voor teams die serieus werk willen maken van persoonlijke groei, op een informele en breed gedragen manier. Voor teams die willen investeren in groei met een duurzame visie.
Investering: v.a.
€ 95,– p.p.
Investering: v.a.
€ 165,– p.p.
Investering:
prijs op aanvraag
SMART cooking & de Wereld van Verschil is een samenwerking tussen Delicio & Talengy, de bedrijven van resp. Michiel Waterman & Karijn l’Ortye. Beiden hebben hun sporen ruimschoots verdiend op gebied van coaching & talent management. En delen een passie om een omgeving te creëren waarin mensen hun maximale potentieel kunnen ontdekken. De Wereld van Verschil is een op de DISC methode gebaseerd management tool met centraal een gedragswereld waar iedereen mag zijn. Door van je zelf en andere te weten waar men zich in die wereld bevindt, kun je als team het beste uit jezelf halen.

De modules zoals genoemd zijn incl. btw. en kunnen grotendeels worden gefactureerd in de vrije ruimte van de WKR regeling, dus fiscaal onbelast. De kookworkshops vinden in principe plaats bij Delicio in Nunspeet, maar kunnen desgewenst ook op andere locaties worden gegeven.

Ook uniek is ons Teamwork format, dat geheel op maat van uw organisatie wordt gemaakt. Meer weten? Lees verder of bel 0341-260800 of klik hier.

[us_single_image image=”106″ size=”full”]

Direct contact?

Bel 0341-260800 of mail naar info@delicio.nl

Hoe werkt het?

Met één van onze teamleden wordt een telefonisch intake gesprek gehouden. Om in een quickscan te bepalen of Teambuilding S.M.A.R.T. beantwoordt aan je verwachting en doel. Of  dat je meer gebaat bent bij een training. Want dan vragen we nog even door. Zo leren we je organisatie kennen. In een open communicatie verkennen we hoe we van toegevoegde waarde kunnen zijn. Bijvoorbeeld met een veranderingstraject. Of een reorganisatie. Misschien wil je een kick-of moment hebben voor een cursus. Of wil je weten hoe je van een klant een ambassadeur maakt? Er worden doelstellingen besproken en aansluitend een pragmatisch plan van aanpak gemaakt. Binnen een transparant budget zonder open einde formuleren we de onderdelen van de workshop/training. Dit kunnen algemene zaken zijn waarbij elke organisatie is gebaat. Zoals samenwerking en communicatie. Maar ook verbeterpunten die specifiek voor jouw bedrijf gelden. Vervolgens gaan we samen S.M.A.R.T. aan de slag bij Delicio in Nunspeet, in jouw bedrijf of elders op locatie in Nederland. Afhankelijk van ons advies kan het ook zijn dat je teamleden eerst thuis een online test invullen. Wij geloven sterk in een informele benadering en een hoge mate van beleving. Waarbij je niet alleen leert maar ook meteen toepast.

De praktijk.

Wij zijn sterk in de koppeling van theorie en praktijk. Door te ervaren leer je. Een training met het team van Delicio kent dan ook een hoog energie nivo, we brengen mensen in beweging. Een training kent doorgaans een kick-off moment waarbij we het doel van de dag verkennen. Maar ook meteen positieve energie delen en laten ervaren. Dit laten we opvolgen door een praktisch element, waarbij het aankomt op vertrouwen, open communicatie, respect, samenwerken, creativiteit en leiderschap. In het intake gesprek wordt gezamenlijk bepaald welke focuspoints voor jouw organisatie van belang zijn.

Vervolgens komt iedereen samen om ervaringen en leermomenten te delen. En deze weer in de praktijk te brengen tijdens een kookworkshop. Dit is niet alleen een ervaar-leer moment maar ook een belangrijke ervaring die je team dichter bij elkaar zal brengen. In deze workshop wordt een omgeving gecreëerd waarin talenten optimaal tot hun recht komen en het succes samen wordt gevierd.

[us_single_image image=”93″ size=”full”]

Programma’s

Motivatie speeches. Een mix van beeld, informatie, energie en vertrouwen. 30-60 minuten.
Energizers. Er bij zijn is meedoen. Een intermezzo die een energieboost geeft aan het hele programma. 60-90 minuten.
Teambuilding. De training ‘O.O.K. Talent’: ervaar, leer, pas toe. v.a. 1 dagdeel i.c.m. met onze S.M.A.R.T. kookworkshop.

Binnen deze programma’s of als zelfstandig onderdeel kun je investeren in je team met één of meerdere focuspoints:
• Personal coaching
• Team coaching
• Training on the job
• Leidinggeven en coachen
• Motivatie training
• Verkoop training, upselling, crosselling
• Gast/klantgerichtheidstraining

• Tevreden gast/ tevreden ondernemer/ tevreden medewerker
• Train de trainer/didactiek
• Communicatie
• Accountmanagement
• Presenteren ( je zelf)
• Conceptbegeleiding
• Menu-engeneering
• Presenteren assortiment
• HACCP
• Time management
• Barista training.
• Trainen en inspireren bediening/keukenteam.

Wie zijn wij?

Michiel Waterman (1967)

Communicatie huisarts

Als eigenaar/oprichter sinds 1997 verbonden aan Delicio en al sinds 1988 werkzaam in dezelfde branche. Met een unieke opleiding- en ervaringsachtergrond in Hospitality, Coaching en Communicatie observeert, begeleidt en traint Michiel teams uit het bedrijfsleven.
“Ik deel mijn kennis omdat het een enorme kick geeft om mensen boven zichzelf te zien uitstijgen. Als ik daar een steentje aan bij heb mogen dragen, geeft dat veel voldoening. Een team komt bij mij in de praktijk voor een hands-on praktijksituatie. Ik gebruik daarbij het kookproces om allerlei vormen van groepsdynamiek, samenwerking en communicatie naar boven te krijgen. Het samen koken werkt daarbij ontzettend goed omdat iedereen zich zelf is en mag zijn in een prettige en veilige omgeving. Daarbij, alles wat je doet of zegt in de keuken en tijdens het koken heeft meteen een effect. Actie = reactie. Vervolgens spiegel ik hetgeen ik waarneem terug aan de groep. Meestal is dat herkenbaar, soms moet het even bezinken. Maar altijd wordt er iets uitgesproken wat anders onder de opppervlakte was gebleven. Zie het als een diagnose van de huisarts. Soms is zelfmedicatie een optie, in andere gevallen wordt je doorverwezen naar de specialist. In ieder geval, we gaan voor resultaat”.

Voor meer info over Michiel: https://michielwaterman.wordpress.com/

André Vaessen (1969)

Zelfstandig trainer

Eigenaar en oprichter van trainingsburo Take-it.

“Mensen in beweging brengen, een duwtje in de rug, een scherp inzicht geven door vragen te stellen te luisteren en te reflecteren. En…. altijd opzoek naar methoden die nog sterker zijn. Eén van de sterkste methodieken waar ik mee werk is leren door te doen, teambuilding met uitmuntende oefeningen in een mooie omgeving. Met enthousiasme en respect voor mensen neem ik ze mee op een aantal ervaringen waar ze wat mee kunnen.
Mijn creatief brein is continue naar verbeteringen opzoek hoe klein of hoe groot ze ook zijn. Wanneer ik terug kijk op mijn leven, kan ik één ding zeggen: Dit vak is wat mijn roeping is, met passie en hartstocht geef ik de mensen, inzicht en de nodige duwtjes om hun eigen invloed te vergroten.”

Giancarlo Matarazzi (1966)

Zelfstandig trainer

Eigenaar van Giancarlo GM Matarazzi, culinaire ondersteuning en advies.

“Al vrij vroeg kwam ik aanraking met personeelsbeleid, opleiden en begeleiden van mensen op een hoog service niveau. Op een sociale manier ben ik altijd betrokken bij bedrijfsprocessen en heb de juiste mensen op de juiste plek gezet. Altijd heb ik rondom mij een plezierig en gedreven team gebouwd. Ik ben dus echt een people-manager. Hierbij is aandacht en service voor de klant/gast essentieel. Mijn kracht ligt in het bouwen van of aan een organisatie in zowel retail als horeca, het (aan)sturen van mensen om uiteindelijk een vooraf gesteld doel binnen de gestelde termijn te bereiken. Met deze visie is het gelukt om horecabedrijven op Michelin sterren niveau te laten opereren en retail formules met behulp van gastvrijheid en passie voor het product optimaal te laten renderen. Daarnaast heb ik mensen laten groeien tot Nederlands kampioen gastheer, kok bij het koninklijk huis en koks in sterren restaurants”.

Bewezen track record.

Waarom zou je een training volgen bij Delicio? Omdat het werkt ! Het team van Delicio bestaat uit ervaren hospitality professionals die getraind zijn in het observeren en coachen van andere teams. Het doel van Delicio is een prettige omgeving te creëren waarin mensen zich zelf kunnen zijn en gezien mogen worden. Op die manier komt talent boven drijven, maar ook verbeterpunten om boven je zelf uit te stijgen, je comfort zone te verlaten en je grenzen te verleggen. Een bewezen track record: vraag ons naar referenties. 

Wat is mijn investering?
Wij hanteren altijd marktconforme prijzen voor zowel trainingen, kookworkshops als activiteiten op locatie. Kies je voor een all-in concept (training, locatie, workshop) dan kunnen we extra budgetvriendelijk offreren. Alle programma’s hebben een educatief karakter en vallen als zodanig niet onder de werkkostenregeling. Een S.M.A.R.T. kookworkshop is al mogelijk v.a. € 60,- p.p. incl. btw. Neem contact op voor een prijsopgave op maat of een kostendindicatie.

[us_single_image image=”92″ size=”full”]